Nieuw bij Anna Pops SS18

dit zijn onze twee nieuwe kledingmerken....


PiuPiuchick

Bohemian with a twist! Kledij voor jongens en meisjes, van 2 tot 10 jaar. De kwaliteit is geweldig en de stijl kindervriendelijk en leuk. Piupiuchick is een merk uit Porto, Portugal. 
Het merk startte online in 2012 (zelfde moment als wij de winkel hebben gestart), is in een mooi tempo gegroeid en neemt nu deel aan grote modebeurzen zoals Playtime Parijs. Vandaag hebben ze al een eigen flagshipstore te Foz.
Waarom wij Piupiuchick zo leuk vinden? Alles wordt gemaakt met veel aandacht voor kwaliteit en detail: unieke, originele patronen en met zorg uitgezochte kleuren en stoffen. Het gebruik van veel linnen en katoen: licht en bohemian met een twist. De collectie heeft mooie, praktische en comfortabele stukken in verschillende stijlen. Variërend van vintage en klassiek tot modern en hip. 
Hun kernwaarden zijn creativiteit, passie en gevoel voor humor. Deze passen volledig binnen het plaatje van Anna Pops!
Je kan de collectie komen passen in de winkel in Aalst of online bekijken en bestellen.

East end Highlanders, Japans minimalisme!

We merken dat het kopen van jongenskleding toch vaak lastiger is dan voor de meisjes. Gelukkig zijn er dan merken die een collectie maken waar voldoende kleuren, modellen en materialen in gebruikt worden, zodat er ook voor de jongens meer dan voldoende te kiezen valt. 
East end Highlanders is een merk waar we hier razend enthousiast van werden. De collectie is er voor jongens én meisjes van 3 jaar tot 12 jaar en heeft wat ons betreft de juiste mix tussen sjiek en casual. De collectie wordt zorgvuldig gemaakt met ambachtelijke techniek, door fabrieken die elk gespecialiseerd zijn in hun eigen vakgebied, vanuit dorpen in heel Japan. De producten van East end Highlanders komen in zijn geheel uit Japan, de stoffen, de knopen, de ritsen en zelfs het garen waarmee de kleding gemaakt wordt. Hun klassieke silhouetten, super naaitechnologie, mooie snits en kleuren tonen een écht vakmanschap.
Onze favoriet is zonder twijfel de "suit pants", in de lange en de korte variant voor de jongens. Maar ook de "wrap pants" voor de meisjes is een topper!

5 vuistregels

door podologe Kaat Parmentier.

5 vuistregels waaraan een goede kinderschoen moet voldoen

1. Een kinderschoen moet de juiste maat hebben en dit zowel in de lengte, breedte als in de hoogte. Voorzie ook voldoende hoogte voor de tenen.

2. De ideale kinderschoen is achteraan gesloten.Hij heeft een nauwelijks tot niet indrukbare hielomsluiting/contrefort alsook een goede pasvorm rond de hiel.

3. Een kinderschoen moet op de juiste plaats buigen: enkel en alleen ter hoogte van de tenen zodat de voet normaal kan afrollen. Er mag ook geen torsie (verdraaiing) in de lengterichting zijn. Anders gezegd: je mag de schoen niet kunnen uitwringen als een dweil.

4. Kinderschoenen hebben bij voorkeur een aanpasbare sluiting: veters of klittenband. Knoop altijd je veters, anders valt je schoen van je voet en biedt hij de voet geen stabiliteit.

5. Doet je kind aan sport? Zorg voor een aangepaste sportschoen: een loopschoen om te lopen, een tennisschoen om te tennissen, een voetbalschoen om te voetballen... 

WoW what a MUM

Ine Van Overloop.

Mama van vier / houdt van mode / geeft les / is een echte ambassadeur van onze winkel / ... maar wat nog meer? Wij vuurden 4 vragen op haar af...

4 kinderen en allen knap gekleed, what’s the secret?
Favoriete stuks worden zorgvuldig uitgekozen en de outfits van onze kinderen worden meestal op elkaar afgestemd. Geen setjes, daar gruw ik van. Wel kleuren die terugkomen en nuances binnen eenzelfde stijl. Nooit perfecte geheeltjes in de kast hier. We mixen en matchen graag zelf wat. Combinaties die niet voor de hand liggen, zorgen meestal voor een origineel resultaat. Karakter, eigenheid en eenvoud.
Ook hecht ik veel belang aan details. De juiste sokken, sjaals of mutsen geven hun outfit zoveel meer. Als die een beetje doordacht gekozen worden, heb je ook geen arsenaal aan accessoires nodig. Wel een paar toppers die met veel andere stukken te combineren zijn en dus ook vaak uit de kast komen.
Het is niet dat we gigantisch veel geld spenderen aan (kinder)kleding.
Bij de start van het seizoen kies ik de stukken die ik echt wil hebben. Liever een aantal echte toppers dan een massa doorsnee. Daar betaal je natuurlijk wat meer voor, maar originaliteit, pasvorm en materiaal maken het dat waard. In de solden zijn vaak nog hele mooie dingen te vinden! En zelfs in de juiste tweedehandsgroepjes kan je af en toe geluk hebben.

Waar haal je de mode inspiratie en welke merken zijn jouw alltime favourites?
Er zijn een aantal vaste winkels en kledingmerken waar ik regelmatig eens ga kijken. Een online bezoekje meestal, want met vier kinderen,  in een verre uithoek van het Limburgse platteland is het niet evident om in de juiste winkels te geraken. Maar in het enorme aanbod van de webshops zoek ik naar winkels met karakter en een eigen stijl die me meestal direct aanspreken, overtuigen…. Of met andere woorden liefde op het eerste zicht. Ondernemers gedreven door passie, mensen die inspireren,  durven en een eigen stijl neerzetten.
Ook Instagram is een heerlijke inspiratiebron… zoveel mama’s delen zoveel moois.
De merken die ik koop zijn uiteenlopend. Ik ben niet stijlvast, koop vooral op het gevoel. Toch een aantal vaste waardes in de kast, zoals het Belgische Morley en Simple Kids. Verder al jaren fan van Bobo Choses en nu ook TAO, omwille van de speelse, artistieke prints. De kinderen vinden dat zelf ook super om te dragen. Ik zie mijn jongens ook heel graag sober en ‘zacht’. Dat vinden we bij FUB, Aymara en Kidscase. Ook nieuwere Nederlandse merkjes zoals Repose AMS en Mingo trekken steeds vaker mijn aandacht omwille van hun kwaliteitsvolle basics.

Enkel gepassioneerd door mode?
Mijn man ik zijn zot van mooie, originele, pure dingen. In muziek, film, fotografie, huizen, interieurspulletjes, in restaurants, op onze eigen tafel… in alles. De rode draad zit in eigenheid, karakter en passie. Uitstraling.

Favoriete eetadresjes, zondaguitstapjes en vakantiebestemming met de kids? 
Weekends met vier kinderen, waarvan drie voetballertjes, zijn sowieso druk. In de vrije momenten zijn we gewoon ook heel graag thuis. Mijn man kookt heel graag, vaak spreken we op zondagen af met de vrienden of familie. Ik kan heel erg genieten van mijn huis vol mensen. Verder trekken we naar het bos of als de planning het toelaat af en toe naar zee. De kinderen (en wijzelf ook) zijn heel graag buiten.
Tot nu toe ook geen exotische vakantiebestemmingen… We trekken al jaren voor onze zomervakantie naar mooie huizen in Frankrijk. Must is een geweldig uitzicht, zwembad voor de kindjes en lekkere wijn. Voor de rest hebben we niet veel nodig. Afgelopen zomer zelfs de combinatie gemaakt met een week kamperen (in een tent!). Helemaal back to basics, zalig! Moeten ergens compenseren om die kleren te kunnen blijven betalen he ;)


Hier vind je haar instragramaccount: https://www.instagram.com/ineloves/


Wow what a year!

Ons ‘officieel’ jaaroverzicht. Het werd een propvol jaar met heel wat nieuws en nog meer feestjes :-)

Het begon met kleedjes… want bij originele schoentjes horen bijzondere outfits. Miss Chips, TAO en Louis Louise passen compleet in dit verhaal. Miss Chips staat synoniem voor Belgische elegantie, TAO is een tikkeltje eigenzinnig en Parijse flair vind je terug in Louis Louise.

Het grote publiek maakt kennis met ‘Anna Pops 2.0’ tijdens de modeshow van De Connectie. 750 bezoekers! Wat een heerlijke eerste editie. Samen met Lily à Paris, Puur Groen, Pastoor, Pupil,Bogaert en Le Salon waren we dan ook ontzettend trots. Wat een vibes….next edition is coming up in March 2017! 

Meer schoentjes, meer kledij, meer boekentasjes, meer accessoires,… smeekten om meer ruimte en die kwam er. Ons winkeltje werd 3x zo groot. Tijdens het openingsweekend zorgde Theater Savooi voor zotte kapsels, werden er heerlijke drankjes en hapjes aangeboden door Bouffette en was er een heleboel origineel speelgoed van Em&Moi.

Naast de schitterende photoshoots van Nena hebben we dit jaar onze eerste stapjes op de filmset gewaagd J. Het werd een karaktervolle videoclip, met super modelletjes in een zalige setting. Knap werk, Katrien!

Tijdens de herfst was er POPS FEST; een 24-uur winkelmarathon met op vrijdagavond huisgemaakte cocktails, op zaterdag coffee and cookies en op zondagvoormiddag ontbijt met spannende voorleesverhalen van Carolien.

We hebben dit jaar niet enkel gefeest maar waren ook gul met tips and tricks. Tijdens de schoenverzorgingsworkshop in december verklapte Assepoetster haar geheime verzorgingstips.

Gelukkig waren er een heleboel helpende handen voor- en achter de schermen waar we steeds op konden rekenen. En het meest trots zijn we op JULLIE. Dikke merci om er met ons zo een spetterend jaar van te maken. You makes us smile!

Op naar een nieuw jaar… want ook 2017 heeft heel wat in petto!

Tina, Filip, Fauve en Loïs xxx

WoW what a brand

Nathalie Verlinden.

Damesschoenen / kinderschoenen / ecologisch / fantastisch mooi / ... maar wat nog meer? Wij vuurden 9 vragen op haar af...

1. hoe zou je omschrijven wat je allemaal doet?  
Ik ben zowat een manusje-van-alles. Van schoenen design, verkoop, opvolging in Italie, regelen van transport en facturatie tot moeder zijn.

2. hoe ben je ooit gestart? Wat is de reden dat je doet wat je nu doet? Wat maakt je zo gepassioneerd?
Ik ben heel impulsief gestart en ben mijn buikgevoel achterna gegaan. Schoenen maken blijkt oneindig boeiend te zijn.

3. Moest je tijd hebben om continu te reizen, waar zou je eerst naartoe gaan? 
Er zijn zoveel mooie en interessante plekken. Maar ik wil wel eens graag Canada en Argentie bezoeken.

4. hoe start je jouw dag? 
Terwijl ik naar de radio luister ontbijt ik met m n dochter van 11. Ik eet thuis altijd een zelf samengestelde mengeling van muesli.

5. Wat of wie inspireert je? 
Dat varieert van de periode waar ik zelf door geboeid ben op dat moment. Dat kunnen kunstenaars of architectuur zijn maar ook natuur, bv. landschappen.

6. Wat is jouw favoriete desingstuk of kunstwerk? 
Ik vind het heel moeilijk om me aan 1 iets vast te houden. Ook meerdere favoriete designstuks. Bv. een Japanse theepot van Katsufumi Baba. En ik heb al eens een kunstwerkje z kunnen kopen van John Van Oers. Een beeldhouwer uit Antwerpen.

7. Wat is je mooiste creatie ooit? 
Ook hier weer..het is moeilijk kiezen. Ik denk dat ik nog het meest blij ben met de filosofie achter de collectie waar ik 17 jaar geleden voor gekozen heb. Nl het milieuvriendelijk vervaardigen van de schoenen. Het gaat over een kwaliteit van leven. Ik ben steeds op zoek naar betere designs. Ook het zakelijk afmeten tegen de impact op onze levenskwaliteit. De juiste balance vinden is een constante struggle. Het gaat steeds over de dingen beter doen, niet meer!

8. Moest je iemand anders, vanuit jouw ervaring, advies willen meegeven, wat zou dit dan zijn? 
Passie is niet genoeg. Ik bevind me in een emotioneel gedreven markt; de fashion en luxe industrie. Deze onzekere tijden vragen een goeie strategie op lange termijn. Om op een manier goed voorbereid te zijn op onverwacht storm.

9. heb je nog andere creatieve skills die je zou willen uitwerken? 
Ik heb er elk seizoen wel nieuwe. Het is meer een zaak van; ´schoenmaker blijf bij je leest´.

Alpen koeien in de mist

Een reis met de kindjes doorheen Surselva - Zwitserland.

We kiezen Zwitserland als stopplaats tussen ons Belgenland en Italië. Maar het is heel wat meer dan een plaats om snel even te overnachten.... 10 dagen verblijven we in Val Lumnezia (de Vallei van het Licht) in het kanton Graubünden. Onze uitvalsbasis is een nieuw, knap appartement met bijzondere details in Vignon. Casa Lumnezia bezit een open keuken, een ruime leefruimte, 3 slaapkamers, 3 badkamers en een fantastisch uitzicht. 

De zomerse Alpen zijn fantastisch voor onze kinderen (4 en 6 jaar). Er zijn talloze meren zoals meren zoals de Caumasee in Flims, de Badensee in Davos Munts,... allen met kristalhelder bergwater. Ook bergwandelingen maken is een goed idee. Zo nemen we vroeg in de ochtend de kabellift van het Bergstation Triel naar Piz Hitzegfen en wandelen over de bergrug naar Piz Mundaum. Het is een bijzondere ervaring.... de mist, de alpenkoeien en wij. De runderen met hun typische bellen omheen de nek zijn helemaal niet schuchter. Soms moet je er eentje opzij "duwen" om je pad te kunnen blijven volgen. Na deze "zware" wandeling verwennen we onszelf in het wellness complex Waldhaus in Films.
Oh, en verken zeker de Rheinschlucht.... een knap staaltje natuurschoon. 

Een ander pareltje van deze regio is ongetwijfeld de architectuur: Vrin, het dorp van architect Gion A. Caminada, St-Benedict Kapel en de Thermen van Vals van architect Peter Zumthorthe Gelbe Haus van architect Valerio Olgiatothe Bundner Kunstmuseum in Chur, ....

Het best bewaarde geheim van Umbrië !

Een verhaal over een magische plek en everzwijnen.....

Het avontuur start bij het vinden van de Farm House of Simon... Noch onze gps in de auto, noch ouwe getrouwe Google maps loods ons naar het juiste plekje. Maar ons instinct leidt ons uiteindelijk naar het vakantiehuis in Bettona. Omringd door heuvels vol olijfbomen ontdekken we een totaal gerenoveerde hoeve, aangevuld met een beglaasde traphal, een compleet uitgeruste keuken, 3 knappe badkamers, 3 ruime slaapkamers,... pure verwennerij voor ons (lees 4 volwassenen en 3 kinderen). Maar de aantrekkelijkste plekken bevinden zich buiten... een overdekt terras met een eindeloos vergezicht over de heuvels en een zalig zwembad met enkele leuke details. Niet enkel de kinderen worden verliefd op dit zwemparadijs :-). Een overvloed aan zonneschijn, vers fruit dat toch altijd anders smaakt dan thuis, bijzondere vrienden en uitstekende Italiaanse wijn maken het plaatje compleet. Historische steden zoals Assisi en Perugia bevinden zich op slechts 30' rijden. Maar Montefalco, Bevagna, Bettona en het middeleeuws festival van Collemancio zijn zelf heel wat dichter. Wanneer je op zoek bent naar toeristen ben je in deze dorpjes absoluut aan het verkeerde adres :-)

's Avonds laat... als de kindjes slapen....zijn het enkel de everzwijnen die de stilte van deze magische plek verstoren. Best wel angstig omdat ze heel nieuwsgierig kunnen zijn!La nouvelle Anna Pops est arrivée

De Connectie part I : modeshow.

Sinds het zomerseizoen 2016 verdelen we 3 kledingmerken die perfect bij onze filosofie passen. Miss Chips is een belgisch verhaal en vooral eindeloos elegant. TAO pakt uit met originele modellen met prints die barsten van karakter. Echt iets voor durvers! Louis & Louise staat voor Parijse klasse.... tijdloos en verfijnt voor zowel jongens als meisjes. De primeur van al dit schoons was te zien tijdens de modeshow van De Connectie. Samen met Pupil, Pastoor, Bogaert en Le Salon vormen we De Connectie met als doel passie en vakmanschap op een originele manier in de kijker te zetten. Hou ons in de gaten, er volgt nog !

Fotografie Studio Nunu

Nieuw bij Anna Pops, salt-water sandals

De water-resistant sandalen.

Salt water sandals zijn sandalen die water bestendig zijn.


Er zijn verschillende modellen beschikbaar.


De salt-water originals worden gedefinieerd door hun taaie manier van stikken van de zool, terwijl de Sun-San reeks gebouwd is op een springkasteel urethaan gebonden basis.


De leder is bekleed met een waterbestendige afdichting en zij zetten zich naar de voeten van de gebruiker door het herhaalde dragen. De koperen gespen laten de riemen van de sandalen aanpassen voor smalle of brede voeten.


Ze zijn geweldig voor het lopen in en uit de zee en kunnen gewassen worden op een lage temperatuur in de wasmachine; de perfecte zomer sandaal voor zowel natte als droge omstandigheden.


Ze worden meer en meer gespot op een groeiend aantal celebrity kinderen zoals Suri Cruise, Ramone Saasgard, Matilda Ledger, Romy Mars en Ruby Maguire.

Opgegroeide fans zijn onder meer Sienna Miller, Alexa Chung, Paloma Faith, Fearne Cotton en Maggie Gyllenhaal.


Ze zijn heel geschikt voor smalle voetjes, je kan ze komen passen in de winkel in Aalst of online.

De winkel in een nieuw jasje

Officiële opening in het paasweekend..

Extra m² voor meer originele merken (Saltwater sandals, Minorquines, ...), bijzondere accessoires (alltheluckintheworld, Keecie, ...) en een kledingaanbod (Miss Chips, Louis Louise en The Animals Observatory).
Meer ruimte, meer aanbod, nieuw origneel concept.
Neem hier een kijkje of kom zeker eens langs...
Hier vind je alle info over de opening!

Amsterdam + Utrecht

t' Was kort en hevig maar vooral fijn ....

2 dagen Amsterdam en een dagje Utrecht. De hoofdstad van Nederland is een plek waar het altijd fijn vertoeven is en zo dichtbij. Onze favoriete wijk blijft De Pijp met zijn vele conceptstores en pop-ups met als hoogtepunt de Gerard Doustraat. Ook Sukha, Hutspot en De Wildernis zijn niet te missen adresjes, alsook de gouwe ouwe 9 straatjes. Even op krachten komen deden we bij YAY met een puurnatuur drankje. Tal van gekke combinaties mogelijk!  Aan bijzondere overnachtadresjes ook geen gebrek in deze grootstad. Wij hebben onze stek voor drie dagen gevonden via airbnb.Op de terugweg naar ons Belgenland nog even halt gehouden in Utrecht. In de kinderwinkel An Apple a day hebben we een hele toffe madam ontmoet. De kindjes amuseren zich hier in de ruime speelhoek, terwijl de mama’s snuisteren tussen de kleedjes, speelgoed en accessoires en de papa’s zich koest J houden bij een heerlijke koffie. Binnen de stadsmuren van Utrecht de ene na de andere ontdekking gedaan via de Puha route. Ook SLA stond op ons lijstje. Hier hebben we op een snelle manier van een heerlijk verse salade en soep genoten. Nog meer hippe kledij vind je bij Klijs&Boon, met als toetje een reuze schommel met een natuursteenzitje…. Dit heeft onze rakkers niet weerhouden deze even uit te
testen en goed te keuren J.
Wij zetten Utrecht alvast bij op ons favorietenlijstje!


Zalige Kerst

Dankjewel voor een fantastisch 2015.

Al jullie orders, jullie leuke gesprekken in de winkel, jullie fantastishe foto's en het vertrouwen in onze kleine winkel!

We wensen jou en je familie een warme kerst en een fantastisch 2016! En wie niet kan wachten.... ontdek dan hier onze nieuwe collectie kinderschoenen.

xxx Filip, Tina, Fauve en Loïs xxx

Een unieke Collegien

Collegien meets SNUG. Rarara, 't is super comfortabel en ziet er verdomd goed uit.... een speciale reeks van de gekende Collegien sokpantoffels in samenwerking met SNUG. Het ideale eindejaarskado, ontdek ze hier.

De sloffen van Collégien zijn dé designers sloffen uit Frankrijk. De sloffen zijn heerlijk comfortabel, ze bestaan namelijk uit een zachte katoenen sok en een flexibele, geperforeerde ademende zool met anti-slip nopjes. Zo zijn ze ideaal voor thuis, maar ook voor op de crèche. De slofjes zijn verkrijgbaar met verschillende gave prints die elk een grappige naam hebben zoals Pandi Panda, Pinky Stripes, American Flag en Retro. Wij vinden de sloffen echt helemaal geweldig en nu het koude weer in aantocht is, zijn de sloffen helemaal perfect! De slofjes zijn er vanaf maat 18/19 tot en met 40/41, maar let er wel op dat ze een maat kleiner vallen dan dat je gewend bent. Wat vinden jullie van deze fashionable sloffen? Shop alle slofjes hier!There is more on the next floor

t'is nieuw en al even eigenzinnig als onze kinderschoenen.....

Er staat heel wat op til in 2016.... We zijn dan ook verheugd om jou binnenkort 2 nieuwe projecten voor te schotelen. Nieuwsgierig? Verlies onze website en Facebookpagina geen moment uit het oog !

No place like home

Schoenen met gps.


Deze zouden we wel graag in de winkel willen hebben ;-) 
Kunstenaar en ontwerper Dominic Wilcox, maakte deze schoenen uitgerust met een GPS navigatiesysteem en Led-indicatoren, genaamd No Place Like Home. Voer je bestemming in met behulp van de speciaal gemaakte software. De schoenen activeer je door beide hielen tegen elkaar te klikken. Dominic haalde zijn inspiratie vandaan bij de Wizard of Oz.

Anna Pops vertelt

Te gast op e-commerce Xpo Kortrijk..

Non-stop inspirerende casestudies, express sessions en een inkijk in de winkel van de toekomst.

Wij hebben het beste van onszelf gegeven tijdens het panelgesprek omtrent e-commerce buiten onze landgrenzen. The world is the limit!

Een massa boeiende info voor iedereen via www.ecommercexpo.be en www.hetinternetookuwzaak.be

 
           
contact

Anna Pops
Tina Daem
Eugeen Bosteelsstraat 10
9300 Aalst

OPEN woe, don, vrij, zat van 10u tot 18u
of op afspraak

info@annapops.be
0032(0)53/41 57 39
BE0861 048 808